1 Nisan 2014 Salı

İstanbul 2011 no.lu sandıkta hile yok arkadaşlar, heyecan yapmayın:)



Lütfen sakin olunuz:) Her şeyin olmasa bile, pek çok şeyin makul bir açıklaması var. İşte, 26 kişinin RT ettiği bir tweet'te arkadaş, seçimde hile yapıldığı düşüncesiyle galeyana gelmiş resmen.

Arkadaş belki siler diye ben ekran görüntüsünü aldım tweetin.


Gerçekten de, soldaki tutanak fotoğrafına bakınca Ak Parti'nin oyu 37 görünüyor. Sağdaki web sayfası ekran görüntüsünde ise Ak Partinin oyu 64. Hile mi var acaba?
Önce, arkadaş yanlış tutanakları karşılaştırıyor. Soldaki foto, İlçe Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi tutanağı. Sağdaki ekran görüntüsü ise Büyükşehir Belediye Başkanı tutanağı. Bir sandıkta pekala Ak Parti ilçede 37 oy alırken büyükşehirde 64 oy alabilir. Herkes robot gibi her pusulaya aynı oyu basacak diye bir şart yok. Ama asıl önemlisi, soldaki fotoğraf ile sağdaki ekran görüntüsü AYNI SANDIĞA AİT DEĞİL!!!
Her iki sandık da 2011 numaralı sandık, ama soldaki tutanak fotoğrafı İstanbul Kadıköy 2011 numaralı sandık, sağdaki ekran görüntüsü ise İstanbul Şişli 2011 numaralı sandık!

Soldaki fotoğrafın Kadıköy 2011 numaralı sandık olduğunu nerden mi biliyorum? Yukarıdaki tweette sandığın hangi ilçede olduğu okunamıyor, ama aşağıdaki tweette okunuyor, çünkü bu sefer de Kadıköy 2011 numaralı sandıkta o tutanağın fotoğrafını çeken arkadaş başka bir şeyden şikayet ediyor!!!!!


Kadıköy 2011 numaralı sandık tutanak fotoğrafına yakından bakalım:


Temurah adlı arkadaşın paylaştığı tutanak fotoğrafı ile ekran görüntüsü, aynı sandığa ait. Arkadaşın şikayeti, nasıl olup da tutanakta Ak Partinin oyu 37 iken sistemde 40'a çıktığı. Ama bu arkadaş da tutanakları karıştırmış. Çektiği fotoğraf, İlçe Belediye Başkanı+Belediye Meclisi sonuç tutanağına ait. Sağda aldığı ekran görüntüsü ise, Büyükşehir Belediye Başkanı tutanağına ait. Elmayla armut yani. CHP STS sitesinde, aynı sandığa ait üç farklı seçim sonucu (büyükşehir, ilçe belediye bşk ve belediye meclisi) tek bir web sayfasında veriliyor. Ben gittim, Kadıköy 2011 nolu sandık için CHP web sitesinde, arkadaşın fotoğrafını çektiği İlçe belediye başkanı sonucunu kontrol ettim. Ekran görüntüsü aşağıda. Arkadaşın çektiği tutanak fotosundaki gibi Ak Partinin oyu 37.



Sonuç olarak toplam 33 kez RT edilen bu iki tweetteki "Seçimde hile var!" iddialarının ikisi de doğru değil. Tutanak fotoğraflarıyla sistem verileri birebir örtüşüyor. Dağılabiliriz:)


Not:
Şişli 2011 numaralı sandığın CHP STS sistemindeki linki:
http://sts.chp.org.tr/SonucDetay.aspx?sid=301666

Kadıköy 2011 numaralı sandığın CHP STS sistemindeki linki:
http://sts.chp.org.tr/SonucDetay.aspx?sid=290945

Hiç yorum yok: